Mijn hele leven lang heb ik ervaren dat ik anders was dan anderen. Ik was stil en observeerde alles, hield van klassieke muziek, was gevoelig voor geluiden en had een goed smaakvermogen, trok juist op met kinderen die er buiten vielen en deed alles om anderen blij te maken, ik genoot van het bos en verzamelde graag ‘schatten uit de natuur’. Mijn blik naar de wereld was zonder oordeel, open en vol verwondering. Mijn blik was die van een hooggevoelig en hoogsensitief kind.


Fijn dat je wilt weten wie ik ben. Mijn naam is Marlies Leeflang. Ik ben geboren in Maassluis en na vele omzwervingen woon ik nu met veel plezier in Wassenaar. Op deze plek kom ik steeds weer tot rust. Midden in de natuur, tussen bossen, duinen en strand. Tijdens mijn burn-out een aantal jaar geleden was dit strand mijn beste medicijn. Een jaar lang heb ik elke dag een wandeling gemaakt in weer en wind. Ik genoot van alles! De verwondering kwam weer tot leven, net als ikzelf. Ik heb mezelf leren kennen en mijn kwaliteiten en valkuilen leren omarmen. Ik ben blij met wie ik ben!

In mijn werkzame leven heb ik met name in het basisonderwijs gewerkt, als leerkracht en remedial teacher. Hierbij is mijn bijzondere aandacht altijd uitgegaan naar het zorgkind. Het kind dat niet goed in zijn vel zit, niet blij is en vooral aanloopt tegen het onvermogen van leerkrachten en het niet passen in het (school)systeem. Ik ben zelf 34 jaar lang zo geweest, totdat ik erachter kwam dat er niks mis is met mij, maar dat ik de wereld gewoon op een iets andere manier ervaar dan veel anderen. Zo heeft ieder kind en ieder mens zijn eigen verhaal, zijn eigen uitdagingen en zijn eigen kansen in het leven. Ik help je graag om jouw pad te onderzoeken en het mooiste uit jouw leven te halen dat er in zit. Juni 2018 heb ik mijn diploma PUUR Kindercoach behaald bij Sonnevelt Opleidingen, klaar om in mijn kracht te staan en dit te delen met een ieder die ervoor openstaat.

Warme groet,

Marlies